„Přestaň s tím.“ Trumpa na Twitteru mají plné zuby už i jeho voliči

Info.cz

ekb

Trumpovou největší zbraní je jeho twitterový účet, ozývá se už delší dobu kritika na účet amerického prezidenta. Donald Trump má twitter rád a používá ho jako nejčastější kanál pro komunikaci směrem k americké veřejnosti. Komentuje tak dění ve světě, oznamuje personální změny nebo skrze twitter vyhrožuje bývalým členům jeho administrativy. Jeho tweetů už ale nemají plné zuby jen jeho odpůrci. Aby už konečně odložil mobilní telefon, ho vyzývají i jeho příznivci. „Měl by si uvědomit, že už není byznysmen, ale prezident Spojených států,“ ozývá se z řad jeho nejvěrnějších.

Pátek byl pro twitterový účet Donald Trumpa den jako každý jiný. Série příspěvků odstartovala už před sedmou hodinou ranní. Tentokrát si vzal na paškál odvolaného šéfa FBI Jamese Comeyho, popřel „vykonstruovaný“ příběh o možných tajných dohodách mezi jeho volebním štábem a Ruskem a pohrozil, že zruší všechny budoucí tiskové brífinky Bílého domu.

Palba Trumpových tweetů ale není nic nového. Svými příspěvky začal vířit vody ihned po usednutí do křesla amerického prezidenta. Začátkem ledna se mu díky pouhému příspěvku na twitteru dokonce podařilo srazit akcie automobilky Toyta. „Toyota Motor uvedla, že postaví novou továrnu v Baji v Mexiku, kde bude vyrábět vozy Corolla pro Spojené státy. Nic takového! Postavte závod v USA, nebo při dovozu plaťte vysokou daň,“ napsal tehdy na twitteru a akcie společnosti prudce poklesly.

Babiš a Zeman jsou staří komunisti, Češi zvolí, zda chtějí panovníky z východu, říká Kroupa

sinfin.digital