Putin a zabiják?! Ani my nejsme nevinní, říká Trump

Info.cz

Americký prezident Donald Trump se v rozhovoru s televizí Fox News zastal ruského prezidenta Vladimira Putina, když ho moderátor označil za "zabijáka". Trump také řekl, že s Ruskem je lepší spolupracovat, a označil za dobrou věc, pokud Moskva pomůže USA v boji s islámským terorismem. Z rozhovoru, který bude odvysílán dnes večer, citoval server BBC. Zároveň v sobotu slíbil ukrajinskému prezidentovi Petru Porošenkovi, že se USA zasadí o mír mezi jeho zemí a Ruskem.

"Je hodně zabijáků. Také my tu máme hodně zabijáků. Myslíte, že naše země je tak nevinná?" reagoval Trump na prohlášení moderátora Fox News, že Putin je zabiják. Už předtím Trump řekl, že ruského prezidenta respektuje. Dodal ale, že respektuje hodně lidí, takže to neznamená, že "s ním (s Putinem) bude vycházet".

Trump také poznamenal, že lepší je s Ruskem vycházet, než nevycházet. "A pokud nám Rusko pomůže v boji proti Islámskému státu, což je nejdůležitější boj, a proti islámskému terorismu ve světě, pak je to dobrá věc. Budu s ním vycházet? Nevím," řekl Trump.

Boje na Ukrajině eskalují. První test vztahů mezi Putinem a Trumpem?

sinfin.digital