Ruské obvinění v kauze Skripal Švédy naštvalo, předvolají si velvyslance

ČTK

pav

Švédské ministerstvo zahraničí si v úterý předvolá ruského velvyslance kvůli obvinění ze strany Moskvy, že je Stockholm možným původcem nervově paralytické látky Novičok. Tou byli podle britských zdrojů na počátku března na jihu Anglie otráveni bývalý ruský agent Sergej Skripal a jeho dcera. Ruské ministerstvo zahraničí v sobotu uvedlo, že kromě Švédska by látka mohla pocházet také z Česka, Slovenska, Británie či USA. Podle Britů má útok na Skripala na svědomí Moskva.

Švédské ministerstvo zahraničí si v úterý předvolá ruského velvyslance kvůli obvinění ze strany Moskvy, že je Stockholm možným původcem nervově paralytické látky Novičok. Tou byli podle britských zdrojů na počátku března na jihu Anglie otráveni bývalý ruský agent Sergej Skripal a jeho dcera. Ruské ministerstvo zahraničí v sobotu uvedlo, že kromě Švédska by látka mohla pocházet také z Česka, Slovenska, Británie či USA. Podle Britů má útok na Skripala na svědomí Moskva.

"Ruský velvyslanec bude zítra (v úterý) předvolán na ministerstvo zahraničí kvůli ruským obviněním, že je Švédsko zdrojem nervového jedu použitého při pokusu o vraždu v Salisbury," uvedla mluvčí švédské diplomacie.

sinfin.digital