Se sebevražedným pásem na těle. Poslední povstalci z Aleppa jsou stále připravení bojovat

Info.cz

Povstalci, kteří ještě zůstali v syrském Aleppu jsou připraveni použít sebevražedné pásy, pokud se je provládní oddíly pokusí při odchodu z města zadržet. Píše to server Middle East Eye s odvoláním na amerického novináře Bilala Abdula Kareema, který je zřejmě posledním novinářem, který na východě města je. 

Kareem se setkal s povstalci, kteří město do poslední chvíle bránili. Viděl, že se připravují k evakuaci a mnozí mají pod oblečením pásy s výbušninami. S některými z nich se i natočil a záběry zveřejnil na sociálních sítích.

 

 

„Nedůvěřují tomu, že vláda splní slib a umožní bezpečný odchod také jim. Jestli je zastaví, jsou připraveni bojovat," tvrdí Kareem.

Podle něj tito lidé patří k 22 skupinám, které jsou stále ve východních částech města. Evakuaci umožnila dohoda o příměří, kterou pomáhalo vyjednat se syrským režimem Rusko a Turecko. Skončit by podle Moskvy měla během následujících dvou dnů. Kareem řekl, že povstalci se domnívají, že syrská vláda pořád vyjednává. Mají podle něj dostatečnou zkušenost s režimem a nedůvěřují mu.

sinfin.digital