Selhali jste, vytkla justice francouzské vládě. U Calais obratem vznikají nová uprchlická centra

Info.cz

abe

Divoký uprchlický tábor známý jako „Džungle“ svého času poutal pozornost celé Evropy. Místo v přístavním francouzském městě Calais poskytovalo útočiště tisícům běžencům, kteří se odsud opakovaně snažili dostat do Velké Británie. Vláda tábor loni v říjnu srovnala se zemí a lidi přesunula na jiná místa, což ovšem neznamená, že by noví migranti do Calais přestali přicházet. Akorát, že teď už přespávají na ulici bez jakéhokoli hygienického zázemí. Tristní stav není lhostejný francouzské státní radě, která rozhodla, že vláda musí v oblasti poskytovat uprchlíkům alespoň minimální servis. Do několika dnů proto vzniknou dvě nová uprchlická centra.

„Životní podmínky uprchlíků odhalují selhání veřejné moci, která je odpovědná za to, že jsou tito lidé vystavení nelidskému a ponižujícímu chování, které představuje závažný zásah do osobní svobody,“ stojí v odůvodnění státní rady – instituce dozorující chod francouzských soudů.

Vláda prezidenta Macrona na požadavek zajištění základních služeb migrantům reagovala téměř okamžitě. Do několika hodin rozhodla o tom, že v regionu vzniknou dvě nová uprchlická centra.

Zničující pohled mezi dívky, které sloužily IS jako stroje na sex. Zajetí je zcela zlomilo

sinfin.digital