Smrt na břehu Bosporu. Mezi oběťmi z klubu je i přeživší prosincového bombového útoku

Info.cz

Turecké úřady dál marně pátrají po muži, který má 39 mrtvých a desítky zraněných na svědomí. Premiér země odmítl, že by útočník byl převlečený za Santa Clause, jak o tom mluvila některá svědectví. Nechal podle něj zbraň na místě činu, takže se mu nejspíš podařilo nepozorovaně prchnout s vyděšenými hosty. Podle svědectví, která postupně zaznívají od přeživších nočního útoku, se i tentokrát stalo obětí několik policistů a mezi nimi právě Fatih Çakmak, který na začátku prosince unikl smrti při útoku u istanbulského stadionu. Svědci popisují také paniku v klubu a chování střelce.

Před třemi týdny měl Fatih Çakmak štěstí. Dnes se naopak podle tureckého tisku stal jednou z prvních obětí. Podle místních médií měl u klubu Reina večerní službu. Muži, který na diskotéku vtrhl vyzbrojený automatickou puškou a údajně také granáty nemohl čelit.

Spolu s ním teroru podlehlo ještě nejméně 38 dalších lidí.

Ti kteří přežili mezitím líčí momenty hrůzy. Vyhlášený klub byl na Nový rok zcela plný, na místě bylo asi 700 slavících lidí. Když vypukla střelba, na místě ihned zavládl chaos a panika.

Mnozí lidé ztráceli vědomí, šlapali přes sebe ve snaze utéct nebo skákali do Bosporu, na jehož břehu podnik leží.

Skoro 40 mrtvých, pachatel je stále na útěku. Co zatím víme o novoročním masakru v Istanbulu

sinfin.digital