Šokovaný Trump, ne příliš šťastná Melania. Výbušná kniha, kterou chtěl prezident zastavit, vychází už dnes

ČTK

raz

Máloco šokovalo Donalda Trumpa tolik jako vítězství v prezidentských volbách, které jeho nejbližší včetně manželky Melanie vůbec nepotěšilo. Do Bílého domu vnesl po svém nástupu nevídaný chaos a jeho poradci jsou ze spolupráce s ním nešťastní a považují jej za pologramotného. Tato a další tvrzení obsahuje kniha novináře Michaela Wolffa, která dnes vychází ve Spojených státech. Sám Trump označil obsah dosud zveřejněný v médiích za snůšku lží.

Wolff popisuje, jak při sčítání hlasů během předloňských voleb, když začalo být nečekané vítězství republikánského miliardáře nezvratným faktem, "se postupně zmatený Trump měnil v nevěřícného Trumpa a pak ve zděšeného Trumpa". "Melania plakala - ale ne štěstím," píše novinář, který měl údajně přístup do Bílého domu a informace získával zejména od někdejšího prezidentova hlavního stratéga Stephena Bannona.

Realitní magnát a celebrita v jedné osobě spolu se svým okolím podle Wolffa plánovali, že se kandidaturou zviditelní a že očekávaná porážka dodá Trumpovi status mučedníka, který padl za oběť "křivé Hillary", jak nazýval svou soupeřku Clintonovou.

E-maily, záznamy schůzek, napojení na Wikileaks. Trumpův tým předal FBI materiály o kontaktech s Rusy

sinfin.digital