Syn strůjce 11. září Bina Ládina se potatil. Vražděte západní bezvěrce, velí v nové nahrávce

vkr

Hamza bin Ládin, syn bývalého séfa teroristické skupiny Al Káida Usámy bin Ládina, hlásí návrat v tatínkových stopách. Ve svém novém propagačním videu navádí džihádisty, jak nejlépe spáchat útok na západní obyvatele. 

Hamza ve svém propagačním videu míří na všechny, kdo na Západě hledají mučednickou smrt. Teroristický synek jim dává ve videu instrukce, jak postupovat. „Před útokem prozkoumejte terén, ale vyhněte se jakémukoliv podezřelému chování. Buďte sebejistí,“ navádí Hamza budoucí vrahy.

Podle Shiraze Mahlera, náměstka ředitele Mezinárodního centra pro studium radikalizace (ICSR), Hamza „navádí k útoku jakýmikoliv prostředky – třeba i automobily.“ To je změna oproti Usámovi bin Ládinovi, který těmito prostředky opovrhoval.

„Hamzovo nové video je podle mého dalším pokusem Al Káidy vyhrát srdce a duše džihádistů a získat navrch před konkurenčním Islámským státem,“ říká Mahler. Teroristické skupiny Al Káida a Islámský stát se oficiálně oddělily v roce 2014, magazín Newsweek nicméně nedávno přinesl informaci, že se rýsuje opětovné spojení obou organizací.

Útoky by podle Hamzy měly směřovat na bezvěrce, Židy, Američany, Rusy a členy NATO – tedy i na Českou republiku, která je členem NATO od roku 1999.

sinfin.digital