Teror u fotbalového stadionu v Istanbulu. Výbuchy zabily 38 lidí, 155 jich zranily

ČTK

Info.cz

V Istanbulu se v sobotu večer v blízkosti stadionu fotbalového klubu Besiktas explodovala bomba v zaparkovaném autě a pak se odpálil sebevražedný atentátník. Nejméně 38 lidí zemřelo a 155 jich utrpělo zranění. Česká diplomacie uvedla, že mezi mrtvými civilisty by neměli být žádní cizinci. Před útoky se na stadionu hrál fotbalový zápas, v němž nastoupil i český reprezentant Tomáš Necid. 

Jedna z náloží byla umístěna v autě, které explodovalo po ligovém zápase těsně u stadionu. Zápas sledovaly na stadionu Besiktas v evropské části Istanbulu tisíce lidí. Necelou minutu po první explozi se odpálil sebevražedný atentátník. "Bylo to jako peklo. Plameny vyšlehly až k nebi," řekl agentuře Reuters uklízeč z nedaleké mešity. 

Okamžik exploze

Krátce před výbuchy na stadionu skončilo utkání nejvyšší turecké ligy mezi domácím Besiktasem a týmem Bursaspor, za který hrál i český reprezentant Tomáš Necid. Podle tweetu sportovního komentátora Ondřeje Zlámala by všichni hráči Bursasporu včetně Necida měli být v pořádku, protože odjeli ještě před útokem.

sinfin.digital