Teroristický útok v Bruselu: Útočník pobodal vojáky, křičel „Alláhu akbar“

luš

Vojenská hlídka v Bruselu zastřelila v pátek večer muže, který na ni zaútočil nožem, informovala BBC. Podle veřejnoprávní televize RTBF utrpěli dva vojáci sečná zranění na rukou a obličeji. Belgická prokuratura útok označila za terorismus.

Útok se odehrál na bulváru Emile Jacqmain v centru Bruselu. Útočník napadl nožem dva vojáky na hlídce. Způsobil jim lehká zranění, sám však přišel o život. Vojáci útočníka zastřelili. 

Svědek Ryan MacDonald řekl BBC, že slyšel střelbu. Oblast v Bruselu je uzavřená, na místě zasahuje policie a záchranáři. Policie uvedla, že situaci má pod kontrolou.

„Podle informací, které v současné době máme, se jedná o třicetiletého muže, který nebyl známým teroristou,“ řekla mluvčí prokuratury. Útočník podle ní dvakrát vykřil „Alláhu akbar“ (Bůh je veliký). 

Vojáci jsou v ulicích Bruselu od loňského března, kdy se město stalo terčem teroristických útoků. Atentátníci zaútočili na mezinárodní bruselské letiště Zaventem a stanice metra Maelbeek. Útoky si vyžádaly 35 mrtvých a asi 340 zraněných.

sinfin.digital