Trumpova exporadce Flynna prošetřuje inspekce Pentagonu. V minulosti dostal peníze z Ruska

ČTK

lup

Úřad generálního inspektora při ministerstvu obrany USA prošetřuje, zda někdejší bezpečnostní poradce prezidenta Donalda Trumpa Michael Flynn bez povolení vlády přijímal ze zahraničí peníze. Podle agentury Reuters to oznámil výbor Sněmovny reprezentantů USA pro dohled a vládní reformy. Flynn v minulosti inkasoval peníze mimo jiné od ruské provládní televize RT, jako někdejší armádní důstojník k tomu ale potřeboval souhlas americké vlády. Bílý dům podle agentury Reuters označil vyšetřování za správné.

„Je to v pořádku. Pokud si myslí, že došlo k nepravostem, generální inspektor ministerstva (obrany) by to měl prověřit. Vítáme to,“ řekl mluvčí Bílého domu Sean Spicer. 

Úřad inspektora, který je nezávislou kontrolní agenturou Pentagonu, nyní prověřuje, zda penzionovaný generál Flynn příslušnou žádost před přijetím peněz vůbec podal. Elijah Cummings, který je nejvýše postaveným demokratickým poslancem sněmovního výboru pro dohled, uvedl, že právníci Pentagonu v roce 2014 Flynna varovali, aby se pobírání odměn ze zahraničí vyvaroval.

Pár metrů za tisícikoruny. S taxikáři si město neví rady, lepší služby odmítá, říká filmař Janek Rubeš

sinfin.digital