V Portoriku se protrhla po řádění hurikánu hráz, hrozí „extrémně nebezpečné záplavy“

ČTK

Info.cz

luš

Nejčernější obavy úřadů se naplnily - hráz přehrady na řece Guajataca nevydržela nápor, kterému ji vystavil hurikán Maria, a v pátek se protrhla.  Portorické úřady varují před „extrémně nebezpečnými“ záplavami. Z oblasti jsou rychle evakuovány tisíce lidí, kteří žijí v přilehlých městech, píše BBC. 



Hurikán Maria, který tento týden zasáhl několik karibských ostrovů, si vyžádal přes tři desítky obětí na životech. Celkový počet mrtvých se ale ještě může zvýšit, neboť v oblasti trvají záplavy a deště. Na Portoriku úřady evakuují obyvatele dvou obcí v blízkosti přehrady a varují před silnými dešti. Hurikán Maria, který je teď na třetím stupni hurikánové škály, se už vzdaluje od ostrovů Turks a Caicos a jeho oko míří na sever do Atlantiku. Stále ale může ovlivňovat počasí v Karibiku, nově také na Bahamách. Meteorologové úplně nevyloučili ani změnu předpokládané trasy hurikánu.

Hurikán Maria, který je teď na třetím stupni hurikánové škály, se už vzdaluje od ostrovů Turks a Caicos a jeho oko míří na sever do Atlantiku. Stále ale může ovlivňovat počasí v Karibiku, nově také na Bahamách. Meteorologové úplně nevyloučili ani změnu předpokládané trasy hurikánu.

Práce v Babišových drůbežárnách nešla vydržet, má ale pravdu, politici selhali, říká novinářka

sinfin.digital