Vražda slovenského novináře nejspíš souvisela s jeho prací, potvrdil policejní šéf

lup

vkr

Vražda slovenského novináře Jána Kuciaka nejspíše souvisela s jeho novinářskou investigativní činností. Na tiskové konferenci to prohlásil policejní šéf Tibor Gašpar. Dodal, že Slovensko zatím nezažilo takto závažný čin, který by souvisel s novinářskou činností. Jána Kuciaka a jeho partnerku někdo minulý týden zavraždil v jeho domě ve Velké Mači. Policie to řeší jako úkladnou dvojnásobnou vraždu. Novinář psal o daňových kauzách a lidech blízkých vládní straně Smer.

"Nejpravděpodobnější verzí je, že to (vražda) souvisí s jeho novinářskou prací," řekl Gašpar. Dodal, že případ policie vyšetřuje jako úkladnou vraždu, tedy dopředu naplánované zavraždění novináře. Detaily o průběhu vyšetřování či okolnostech vraždy neuvedl.

Gašpar řekl, že oběti byly zastřeleny, každá jednou ranou. K vraždě podle něj došlo v období od čtvrtka do neděle, kdy byly pozůstatky nalezeny. Zbraň na místě neštěstí policie nenašla a kriminalisté v souvislosti s případem zatím nikoho nezadrželi. Policisté zkontrolovali novinářovo bydliště v neděli pozdě večer na žádost matky Kuciakovy přítelkyně, která se nemohla spojit se svou dcerou.

Na Slovensku zastřelili mladého novináře. Rozkrýval daňové podvody a psal o lidech blízkých vládní straně

sinfin.digital