Výbuch v centru Bruselu. Policie na nádraží zastřelila muže s pásem plným výbušnin

raz

Bruselská policie evakuovala nádraží, na místě podle některých svědků došlo k výbuchu. Vojenská hlídka podle místních médií člověka, který měl na sobě pás s výbušninami, zneškodnila. Podle webových stránek deníku La Libre byl člověk se sebevražednou vestou s trhavinou vážně zraněn a „zneutralizován", porokuratura následně potvrdila, že byl zabit. Nikdo další zraněn nebyl. Situace je podle úřadů pod kontrolou.

Žádné další infomace o případných zraněních zatím nejsou známé. Jasný není ani typ výbušniny, na místo byl ale povolaný speciální tým, který okolí prohlédaval, jestli tam nejsou další výbušniny. 

 

Exploze se podle místních médií ozvala u nádražních přepážek. Provoz na nádraží byl zastaven, prostor evakuován a okolí policie uzavřela. Mluvčí hasičů Pierre Meys potvrdil, že na nádraží se odehrál jistý druh exploze a že na místě jsou také hasiči.

Bulvární list Het Laatste Nieuws s odvoláním na očitého svědka události napsal, že jistý muž volal arabsky Alláhu akbar (Bůh je veliký) a poté se ozvala menší exploze. 

sinfin.digital