Výbušné odhalení. Rusko prý Trumpa zachytilo při perverzních praktikách

Info.cz

Ruské tajné služby zřejmě disponují kompromitujícími materiály na budoucího amerického prezidenta Donalda Trumpa. Uvedla to stanice CNN s odvoláním na tajnou zprávu, kterou minulý týden obdržel jak současný šéf Bílého domu Barack Obama, tak republikán, který ho v úřadu vystřídá příští týden v pátek. Podle serveru Buzzfeed se Rusům budoucího šéfa Bílého domu zřejmě podařilo natočit při perverzních sexuálních praktikách. 

Trumpův zeť. Muž, který bude vrtět americkým prezidentem?

Server Buzzfeed nicméně uvedl, že Rusové chtěli Trumpa vydírat informacemi o jeho údajně perverzních sexuálních praktikách. Podle neověřených informací bývalého britského agenta mají Rusové důkazy o tom, že si Trump najal několik prostitutek, které pak před ním močily. Vše se mělo stát v hotelu, který je pod dohledem ruských tajných služeb. Dokument, ze kterého novináři serveru vychází, Buzzfeed publikoval zde.

Deník The New York Times nicméně napsal, že složka s těmito informacemi kolovala v amerických médiích už před několika měsíci a že se ji nikdo nerozhodnul otisknout, protože nepůsobila důvěryhodně. "Buzzfeed zveřejnil zprávu proto, aby si Američané mohli udělat vlastní názor na nařčení o zvoleném prezidentovi, která kolují v nejvyšších sférách americké vlády," odůvodnil ale server, proč informace publikoval. Trump vše označil za hon na čarodějnice. 


Vzápětí také retweetoval příspěvek svého právníka Michaela Cohena, který na sociální síti zveřejnil fotografii amerického pasu a text: „Nikdy v životě jsem nebyl v Praze." Cohen tak reagoval na obvinění, že se v srpnu loňského roku tajně sešel v Praze se zástupci Kremlu, aby s nimi navázal kontakt a „ke vzájemnému prospěchu" pak vyměňoval informace.

Proti zprávě se ohradil také Kreml. „Ne, v Kremlu nemáme kompromitující materiál na Trumpa," řekl Dmitrij Peskov podle agentury TASS. „Je to naprostá kachna, naprostý výmysl a naprostý nesmysl. Kreml se nezabývá sbíráním kompromitujících informací," zdůraznil Putinův mluvčí a údajné kompromitující informace označil za „pulp fiction", což TASS přeložil do ruštiny jako "nekvalitní bulvární čtivo".

sinfin.digital