Záhada letu MH370. Podle expertů je jinde, než se hledalo

Info.cz

Odborníci to označují za jednu z největších leteckých záhad světa. Plavidla pátrala po zmizelém letadlu dva roky na území velkém 120 tisíc kilometrů čtverečních v Indickém oceánu. Žádné stopy po zmizelém letadle společnosti Malaysia Airlines z letu číslo MH370 tam nenašly. Doporučují proto rozšířit oblast pátrání o dalších 25 tisíc kilometrů čtverečních.

Letadlo by se podle nové simulace letu mohlo nacházet v rozšířené oblasti, píše BBC. Tvrdí to experti. Vycházejí také z nálezů trosek na plážích ostrova Mauricius, na břehu Tanzanie a francouzského ostrova Réunion, u nichž se potvrdilo, že pocházejí ze zmizelého letounu. Vyšetřovatelé zkoumají několik dalších trosek nalezených v Mosambiku a v Jihoafrické republice.

Australské úřady nechystají prohledávané území rozšířit. Podle ministra dopravy Darrena Chestera je nepravděpodobné, že by prohledávání pokračovalo po lednu či únoru 2017. Vyšetřovatelé totiž neurčili přesnou polohu letadla. Tvrdí ale, že se letadlo pravděpodobně nenachází na území, které prohledávali. Vyšetřování zatím mnoho odpovědí nepřineslo. 

V letadle, které zmizelo v březnu 2014 na trase z Kuala Lumpuru do Pekingu, bylo v době zmizení 239 lidí, převážně čínských turistů.

sinfin.digital