Záhada letu MH370. Zjistíme někdy, co se vlastně stalo?

Lucie Štěchová

Pátrání po troskách zmizelého malajsijského letounu po téměř třech letech končí, oznámily v úterý ve společném prohlášení malajsijské, australské a čínské úřady. Co se stalo s letadlem, které zmizelo 8. března 2014 na cestě z Kuala Lumpur do Pekingu i s 239 lidmi na palubě, zůstává neobjasněno. Příbuzní cestujících z osudného letu netají velký smutek a zklamání. 

„Zastavení pátrání v této fázi není nic menšího než nezodpovědnost, která odráží šokující nedostatek víry v data, nástroje a doporučení řady oficiálních odborníků,“ stojí v prohlášení, které v reakci na ukončení pátrání po troskách zmizelého letu zveřejnila skupina Voice370, v níž se navzájem podporují rodinní příslušníci osob na palubě letu.

Příbuzní cestujících se odmítají smířit s tím, že záhada zůstane nevyřešena a apelují na úřady, aby pokračovaly v pátrání. „Říkali, že jsou si celkem jistí, že pátrají na správném místě, ale evidentně se mýlili. Myslím si, že mají povinnost vůči celému světu, nejenom vůči těm 239 cestujícím na palubě či jejich příbuzným, aby objasnili, co se stalo letu MH370,“ uvedl pro CNN Steve Wang, jehož matka byla mezi cestujícími.  

Pátrání po MH370 po třech letech končí

sinfin.digital