Zákaz elektroniky na letech do USA poškodí aerolinky. A může nahrát teroristům

Navrhovaný zákaz elektronických zařízení na palubě letů směřujících do USA by byl pro aerolinky ekonomicky zničující, finanční důsledky by v absolutních číslech překonaly veškerá dosavadní bezpečnostní opatření. Evropané si proto na kobereček předvolali amerického ministra pro vnitřní bezpečnost Johna Kellyho. A experti upozorňují, že pokud by zákaz zařízení v USA skutečně prošel, mohlo by to vést k strmému růstu dalších problémů - například požárů na palubě. 

Pokud tak americké ministerstvo vnitřní bezpečnosti k zákazu veškeré osobní elektroniky větší než mobilní telefon skutečně přistoupí, ekonomické důsledky budou mnohem drastičtější, než když si museli zákazníci aerolinek sundávat boty při předletové prohlídce nebo když byly zakázány tekutiny v příručním zavazadle, píše server Daily Beast.

Američané v rámci protiteroristických opatření zavedli zákaz takovéto elektroniky pro lety z deseti letišť v osmi arabských zemích. Cestující, kteří z nich létají, si s sebou na palubu letadla nesmí brát elektronická zařízení větší než mobilní telefon. A ministerstvo vnitřní bezpečnosti v posledních dnech zvažuje, že rozšíří seznam letišť, na něž se nařízení bude vztahovat i na některé evropské země. Definitivní rozhodnutí zřejmě padne už v následujících týdnech.

Severokorejci potají prodávali lithium pro výrobu ničivých bomb. Experti to považují za zlověstný signál

sinfin.digital