Zázrak na Ischii. Záchranáři vytáhli z trosek po zemětřesení živého sedmiměsíčního chlapce

ČTK

ekb

Ničivé zemětřesení, které včera večer postihlo italský ostrov Ischia, si vyžádalo nejméně dvě oběti a 39 dalších lidí utrpělo zranění. Turisté dostali strach a začínají oblíbené letovisko houfně opouštět. A zatímco turisté a místní prchají z ostrova pryč, záchranářům se podařilo z trosek budov vytáhnout sedmiměsíčního chlapce, který byl v sutinách uvězněn nejméně sedm hodin. Informoval o tom britský deník The Telegraph.

Hasiči, kteří chlapce z trosek vyprostili, mluví o „zázraku“. Když se jim po sedmi hodinách pod sutinami podařilo chlapce v ranních hodinách vytáhnout, oslavili úspěch potleskem. Dítě se jim podařilo dostat ven v pořádku. Přestože bylo v dobrém stavu, bylo spolu s matkou, kterou se také podařilo zachránit, převezeno do nemocnice. Dva jeho sourozenci ve věku osmi a jedenácti let v tu dobu zůstali uvězněni v sutinách.

Záchranářům se po nějaké době podařilo vyprostit i jedenáctiletého Mattiase. s osmiletým Cirem udržovali kontakt a kolem jedné hodiny i jeho vytáhli z trosek. 

3620791:article:true:true:true

Zemětřesení o síle čtyř stupňů zasáhlo ostrov v Neapolském zálivu v devět hodin večer. Nejvíce postiženým obydleným místem se stal přístav Casamicciola na severu ostrova, kde se zhroutilo sedm budov. Praskliny se objevily také ve zdech místní nemocnice, pacienti proto museli být z budovy evakuováni.

Taháme z moře magory, kteří věří blbostem. Chtějí všechno zadarmo, říká cestovatel Přibáň

sinfin.digital