Zběsilá rošáda v Trumpově týmu děsí republikány. „Příliš se soustředí na drama," tvrdí kritici

Info.cz

ziz

Škatulata v týmu Donalda Trumpa pokračují. Jeho tým v posledních dnech opustil mluvčí Sean Spicer, teď z nařízení prezidenta skončil l personální ředitel Reince Priebus. Oba měli spory s novým šéfem komunikace Bílého Domu Anthonym Scaarmuccim. Lidé v Trumpově blízkosti i Republikáni v Kongresu se bojí, že by to mohl být jen začátek mnohem horších věcí.

Pátek nepatřil k lepším dnům amerického prezidenta, popisuje server BuzzFeed. Republikánům se v Senátu už po několikáté nepodařilo zrušit reformu Obamacare. Další úrovně také dosáhl spor mezi Priebusem a novým šéfem komunikace Bílého domu Anthonym Scaramuccim. Ten nazval personálního ředitel „paranoidním schizofrenikem“. Označil ho také za původce úniku informací, které přispívají k nelichotivému Trumpovu obrazu v médiích. Nakonec Trump nařídil Priebusovo odvolání.

"Najděte deset rozdílů": Amerika se baví jasnou podobností mezi gesty Trumpa a Scaramucciho.

Priebusova funkce nakonec připadla dosavadnímu ministru vnitřní bezpečnosti Johnu Kellymu. „Generál Kelly je hvězda, zatím odvedl neuvěřitelnou práci, kterou každý respektuje. Je to skvělý, skvělý Američan,“ okomentoval svého nového personálního ředitele Trump. „Reince je dobrý chlap,“ rozloučil se s tím bývalým. Podle amerických médií ale blízcí poradci prezidenta od jmenování Kellyho odrazovali.

Trump se rozhodl. Drsnější sankce vůči Rusku podepíše, navzdory protestům z Moskvy i Bruselu

sinfin.digital