Zmizelý let MH370 vyplouvá hledat futuristická loď s podmořskými drony

Ondřej Fér

Pátrání po letadle, které v roce 2014 zmizelo během letu s kódovým označením MH370 někde v Indickém oceánu, vstupuje do dalšího dějství. Na moře vyplula futuristická loď Seabed Constructor vybavená supermoderními podmořskými drony. Cíl je jasný: Objasnit jednu z nejtajuplnějších záhad posledních let.

Zhruba před rokem bylo přerušeno dlouhé a bezvýsledné pátrání po čemkoliv, co by objasnilo osud letu MH370 společnosti Malaysia Airlines. Boeing 777 se ztratil dne 8. března 2014 i s 239 lidmi na palubě. Posádka vysílačkou poslala do Kuala Lumpuru zprávu ve znění „Dobrou noc, malajsijské tři sedm nula“. Tou dobou byl boeing ve výšce 10 600 metrů a letěl rychlostí 872 kilometrů za hodinu. Pak za krásného počasí beze stopy zmizel.

Nyní se předpokládanou oblast tragédie vydává propátrat v Norsku postavená loď Seabed Constructor, patřící americké těžební společnosti Ocean Infinity. Na cestu se vydala, aniž by měla firma uzavřenou smlouvu s malajskými úřady. „Předpokládáme, že se smlouvu povede uzavřít. Nechceme ztrácet čas čekáním,“ citoval vyjádření Ocean Infinity list Straits Times.

Hledejte, my vás odměníme. Malajsie nabízí peníze tomu, kdo najde vrak zmizelého MH370

sinfin.digital