Babiš a Zeman si teď notují, dřív to tak ale nebylo. Podívejte se, co o sobě říkali v minulosti

Info.cz

Premiér Andrej Babiš dnes oznámil, že v prezidentské volbě podporuje současnou hlavu státu Miloše Zeman. Ten se ho zase zase stal v Poslanecké sněmovně, když vybízel ostatní parlamentní strany, aby daly jeho vládě podporu. Opoziční politici a komentátoři mluví o takzvaném paktu Zeman-Babiš. Ideální jejich vztah ale vždycky nebyl. Připomeňte si dřívějí výroky Babiše a Zemana.

Babiš o Zemanovi

„Tím, že privatizace Unipetrolu byla některými novináři označena za takzvanou českou cestu, se média snažila napadat hlavně bývalého premiéra Miloše Zemana a mě osobně vůči němu velmi mrzí, že prodej Unipetrolu nakonec dopadl tak, jak dopadl... Premiér Zeman a ministr (Miroslav) Grégr se nás při privatizaci zastali a my ji z objektivních důvodů nemůžeme dokončit. Takže to bude zneužito vůči lidem, kteří se o nás vyjadřovali pozitivně." (Hospodářské noviny, 30. září 2002)

„Jak Grégr, tak Zeman chtěli, abych ten Unipetrol zprivatizoval. A Zeman ani Grégr nekradli. (Miroslav) Šlouf možná vybíral, ale Zeman s Grégrem nekradli." (Blesk, 15. listopadu 2011)

Trestní stíhání Babiše by mohlo pokračovat, až skončí v politice, naznačuje poslankyně ANO

sinfin.digital