Debata na ČT: Witowská hvězdou večera. Takto hodnotí večerní duel politici

ČTK

lup

Uživatelé sociálních sítí a mezi nimi i někteří politici v prvních ohlasech na twitteru chválí moderátorku České televize Světlanu Witowskou za způsob vedení dnešní předvolební debaty mezi prezidentem Milošem Zemanem a jeho vyzyvatelem Jiřím Drahošem. Podle nich se ukázal význam, jaký mají veřejnoprávní média. Lidovci a TOP 09 oceňují Drahošův výkon v debatě, obě strany ho před druhým kolem podpořily. Zemana naopak ocenil poslanec ČSSD Jaroslav Foldyna, který ho dlouhodobě podporuje. Podle předsedy SPD Tomia Okamury nemůže k posouzení toho, kdo je přesvědčivější, posloužit pouze debata v ČT.

"Jestli si můžeme odnést z dnešní debaty prezidentských kandidátů něco navíc, tak je to jasná ukázka proč potřebujeme nezávislou veřejnoprávní televizi. Kvalitní službu veřejnosti, profesionální žurnalistiku. Važme si jí a braňme ji před útoky všech destrukčních snah," uvedla místopředsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

Kladně hodnotí způsob vedení debaty také bývalý tajemník vlády pro evropské záležitosti Tomáš Prouza (ČSSD). "‏Výborně připravená, důrazná a korektní Světlana Witowská. Takto mají vypadat klíčové politické debaty. Díky za to!" napsal.

Prezidentská debata: Zeman a Drahoš v posledním duelu. 10 klíčových momentů debaty

sinfin.digital