Jak může „Kate" Zemanová pomoct svému otci? Podle expertů nijak, Hrad zaspal

Ondřej Fér

Pokud se neobjeví skandální zpráva typu „Kate chodí s Dominikem Ferim,” nemá hradní tým přílet dcery Miloše Zemana do Prahy v předvolební kampani jak využít. Shodla se na tom většina komunikačních expertů, které web INFO.CZ oslovil. Hrad podle nich s nasazením Kateřiny Zemanové do kampaně nepochopitelně zaspal.

Kateřina Zemanová může něco změnit jen těžko. Může dát rozhovor, „zlidštit" svého otce pro nerozhodné voliče, kteří by na to mohli slyšet, třeba část prvovoličů. Na tom se shoduje většina expertů na politický marketing a komunikaci, které web INFO.CZ oslovil. Dcera prezidenta republiky přiletěla z Londýna, kde žije a studuje, do Prahy, aby v poslední fázi předvolební kampaně Miloše Zemana podpořila.

„Tento krok přichází nepochopitelně pozdě. Pokud by se profilovala třeba na sociálních sítích, budovala si tam zajímavé publikum a posledních několik měsíců komunikovala dění v rodině, zákulisí kampaně, vtáhla další influencery, pak by to mohlo mít celkem zajímavý efekt. Asi by to nebyla druhá Ivanka Trumpová, ale kdo ví. Nicméně den dva před volbami to bude mít vliv spíše minimální,” soudí například Tomáš Jirsa, šéf společnosti C&B.

Zemana před volbami přijede podpořit dcera. Jak se do kampaně zapojí, není zatím jasné

sinfin.digital