Moravec odmítl moderovat debatu Zemana a Drahoše. ČT zatím alternativu nemá

ČTK

raz

Česká televize řeší nezvyklý problém. Moderátor Václav Moravec totiž odmítl moderovat debatu prezidentských kandidátů před 2. kolem voleb. Ta se má vysílá 25. ledna. Účast na ní už přislíbil jak Miloš Zeman, tak Jiří Drahoš. 

 „Generálního ředitele ČT jsem už v neděli informoval, že debatu moderovat nebudu," řekl dnes Moravec deníku Hospodářské noviny.

Server iHNED.cz napsal, že mu vadí údajně třeba to, že se jeho jméno neobjevilo v dopise, kterým televize zvala oba kandidáty do debaty. Navíc by se prý mohl stát jakýmsi hromosvodem, po němž se bude zejména ze strany prezidenta Zemana snášet kritika na ČT, uvedl server. Vedení televize přesto stále doufá, že Moravcovo rozhodnutí není definitivní, nabídka prý stále trvá, alternativa B zatím neexistuje, sdělil serveru šéf komunikace ČT Vít Kolář. V úvahu nicméně připadá Jakub Železný, který moderoval debaty před parlamentními volbami.

Debaty plánuje také TV Prima, TV Nova a TV Barrandov. Miloš Zeman přijal nabídky všech čtyř, Jiří Drahoš ale oznámil, že počítá pouze se dvěma. Jedna by podle něj měla být právě na veřejnoprávní televizi, druhou by si podle něj měl vybrat Zeman. 

sinfin.digital