Prezidentské volby 2018: Vnitro z boje o Hrad vyřadilo 11 uchazečů, nesplnili podmínky

ČTK

raz

Ministerstvo vnitra vyřadilo z boje o Hrad 11 uchazečů, kteří nesplnili zákonné podmínky. To podle úřadu nejde napravit, a voleb se proto účastnit nemohou. Nejčastější chybou je nedostatek podpisů.  Jde o méně známé uchazeče o Hrad. Vyplývá to z výzev a sdělení, které ministerstvo zveřejnilo na svých webových stránkách. Do prezidentských voleb se tak pravděpodobně zapojí devět lidí, kteří svou kandidaturu a podporu oficiálně oznámili v uplynulých týdnech.

Šest z 11 uchazečů nejenže nemá potřebné podpisy, ale nesplnili i další formální požadavky, neuvedli třeba svůj věk. O vyřazení či přijetí kandidátních listin ministerstvo rozhodne až 24. listopadu.

Nesplnění zákonné podmínky, kterou již nemohou napravit, vnitro sdělilo Petru Blahovi, Danielu Felkelovi, Oldřichu Fialovi, Romanu Hladíkovi, Terezii Holovské, Liboru Hrančíkovi, Davidu Chadimovi, Anně Kašné, Martinu Ludačkovi, Karlu Světničkovi a Josefu Tomanovi. Poslední jmenovaný tvrdil, že ministerstvu vnitra poslal poštou 75.000 podpisů občanů. Vnitro ale uvedlo, že má k dispozici podpisy jen 11 občanů.

Profily prezidentských kandidátů si můžete přečíst zde.

sinfin.digital