Prezidentské volby přehledně. Připomeňte si to nejdůležitější z prvního dne

Info.cz

Češi rozhodují o tom, kdo se stane příštím prezidentem, respektive kteří dva kandidáti postoupí do druhého kola prezidentské volby. Místnosti jsou otevřené do 14 hodin, hned poté vám INFO.CZ nabídne průběžné výsledky. Připomeňte si mezitím souvislosti a události prvního volebního dne v našich textech.

Reportéři INFO.CZ pro vás volební dění mapují přímo v terénu stejně jako včera. Úvodní den volby proběhl vesměs hladce s jednou velkou výjimkou, kterou byl výpad polonahé aktivistky proti prezidentovi Miloši Zemanovi. Hlavu státu nazvala "Putinovou děvkou". Reportér Adam Kotrbatý byl přímo u toho. Připomeňte si klíčové okamžiky v jeho reportáži a koukněte na video.

Protestní akce prominentní členky hnutí Femen byla jednoznačně nejvýraznějším okamžikem prvního dne. Kdo jsou členky provokativní skupiny? Zeptali jsme se novinářky Adély Dražanové. „Na jednu stranu mi přišly velmi statečné (...) Na druhou stranu říkaly, že chtějí osvobodit ženy celého světa, nejen Ukrajinky. Z toho jsem měla smíšené pocity,“ popisuje v rozhovoru pro INFO.CZ. několik let staré setkání.

Prášek, airsoftová pistole i vajíčka. Zeman není jediný, terčem útoku byli i další čeští politici

sinfin.digital