Profil Světlany Witowské: Ukočírovala i Babiše, teď má před sebou nejočekávanější duel Zeman vs. Drahoš

Adéla Gálová

Pár dnů poté, co možnost moderovat nejočekávanější debatu z cílové rovinky volby českého prezidenta odmítl matador Václav Moravec, proběhla médii pozoruhodná novinka: veřejnoprávním duelem Zeman-Drahoš provede diváky Světlana Witowská. Kdo je žena, jejímž úkolem bude vytvořit důstojný protipól k estrádně pojaté debatě na TV Prima, striktně dodržet neutralitu ve společensky významné situaci a poradit si i s hostem, který se netají svým shovívavým postojem k ženám?

Světlana Witowská se narodila v roce 1973 jako Světlana Ševčíková. Absolvovala práva na pražské Karlově univerzitě, hned po škole ale nastoupila do deníku MF Dnes jako novinářka. Odtud vzápětí zamířila do hlavní české mediální agentury ČTK.

V pouhých třiadvaceti letech dostala nabídku České televize, kde s výjimkou pětileté přestávky, kdy přešla ke konkurenční televizi, pracovala od roku 1996 dodnes. Její kariéra ve veřejnoprávní televizi vyvrcholila v roce 2005 postem moderátorky hlavního zpravodajského pořadu Události, v němž ji diváci znali, podle příjmení jejího prvního manžela, jako Světlanu Zárubovou. Večerní zprávy následně moderovala také na Primě.

Předvolební průzkumy pro prezidentské volby 2018 slibují napětí. Šance jsou dle čísel vyrovnané

sinfin.digital