Scénář první debaty Drahoš-Zeman máte na dosah ruky. Co Zeman vytáhne na svého protivníka?

Dnes večer si dost možná ani nemusíte zapínat televizi Prima, abyste věděli, jak bude vypadat první debata mezi prezidentem Milošem Zemanem a jeho soupeřem v nadcházejícím 2. kole voleb Jiřím Drahošem. Současný vládce Hradu nepochybně co nejdříve zaútočí na Drahoše kvůli takzvané Výzvě vědců, jejíž signatáři (včetně Drahoše) se vymezili proti nesnášenlivosti.

Zemanův tábor Drahošova podpisu opakovaně zneužívá a lživě tvrdí, že bývalý šéf Akademie věd je „vítač“ a chce do Česka přivést uprchlíky. Drahoš kontruje tím, že prezident lže a není také divu, protože soud několikrát uznal, že Zeman lhal a nařídil mu, aby se omluvil. Pak přichází na řadu kauza novináře Peroutky a nikdy nenalezený článek, který se nepochybně nachází „vlevo dole.“

Protože z výše řečeného se v případě současného prezidenta nelze prakticky „vykroutit“, dá se očekávat, že Zeman vytáhne podstatně těžší kalibr. Nepochybně vsadí i na problematickou minulost bývalého politika a podnikatele Jakuba Kleindiensta, který Drahošovu kampaň režíruje. A na Kleindienstově osobě se dá pár minut točit, protože bývalý šéf Akademie věd dosud nedokázal na tato obvinění přesvědčivě zareagovat.

PREZIDENTSKÉ VOLBY: Překvapení, propadák a jedinečný okamžik 1. kola

sinfin.digital