Špína, uprchlíci a Halík. 9 věcí, které mohou Drahošovi prohrát druhé kolo prezidentských voleb

Miroslav Cvrček

Výsledky prvního kola hovoří pro Jiřího Drahoše mnohem nadějněji než volební průzkumy. Letmé přepočítávání hlasů pro antizemanovské kandidáty teď z Drahoše dělá favorita druhého kola. Jenže do konce voleb zbývá ještě dlouhých 11 dní. Tady je devět překážek, které Drahoš nemusí přeskočit.

 
 
 
 

1. Halík a spol.

„Nadcházející zápas dvou kultur – džentlmenství a barbarství – ukáže nám samým i světu, jaká je kvalita našeho národa, zač Češi stojí a jakou budoucnost si zaslouží,“prohlásil po prvním kole kněz a teolog Tomáš Halík.

Tohle tažení šiřitelů nekompromisního dobra už nadělalo tolik škody, že společnost dokázalo rozdělit možná víc než Miloš Zeman. Znamenají snad Halíkova slova to, že když souboj Zeman – Drahoš dopadne 49:51, jsme kvalitní národ, a když 51:49, tak jsme národ nekvalitní? Co je to za pitomost? Zeman rád a často vulgárně uráží různé skupiny lidí. Halík to sice nedělá vulgárně, ale kdykoliv komentuje stav národa sebevybranějšími slovy, stejně slyším takové to „a vy, co s námi nesouhlasíte, jste idioti“. Halík v zásadě zavrhuje půlku společnosti, vyhání ji na okraj a nahání její hlasy Zemanovi. Nalepení těchto lidí na Drahoše mu body nepřinese. Ono říct lidem, že jsou hloupí, a pak je přesvědčovat, aby vám věřili… To prostě nefunguje.

Víte, jak si vyřídit voličský průkaz pro druhé kolo voleb? Nejlepší je nečekat

sinfin.digital