Topolánek prozradil, jak chce přesvědčit voliče: Vlastenectví místo blbé nálady, stop parazitům systému

ČTK

lup

Na obranu svobody, vnější i vnitřní bezpečnost či na pomoc lidem, kteří si nemohou sami pomoci, by se chtěl zaměřit v domácí politice kandidát na prezidenta Mirek Topolánek. Chtěl by se zastat živnostníků a vrátil by vlastenectví původní význam. Přál by si, aby lidé byli hrdí na svůj stát a národ. Armáda by se podle něj měla rozšířit a získat zpět bojeschopnost. Topolánek to dnes řekl na tiskové konferenci.

Voliče chce bývalý ministerský předseda přesvědčovat v domácí politice heslem "Za svobodu se musí bojovat". Topolánek poznamenal, že každý člověk se musí cítit být součástí hrdého národa a mít víru ve svůj stát. Zároveň musí cítit, že stát chrání jeho děti, rodinu, bezpečnost i státní suverenitu. "Určitě nechci šířit blbou náladu, chci podpořit národní sebedůvěru a zdravé vlastenectví. Chci vrátit vlastenectví původní význam, to není sprosté slovo," řekl.

Český stát podle něj musí bojovat za své občany, když se dostanou do tísně doma i v zahraničí. Lidé by měli být hrdí na český pas či korunu.

ANALÝZA: Přímá volba prezidenta jako plebiscit o Zemanovi. Může ho prohrát?

sinfin.digital