Volební kalkulačka: Se kterým prezidentským kandidátem se nejvíce shodujete?

Info.cz

abe

Sledovat debaty, přečíst si programy a znát základní historii kandidáta - kdo chce zodpovědně a dobře zvolit nového prezidenta České republiky, neměl by sázet jen na osobní sympatie. Málokdo má ale dostatek času a většinou i chuť si aktivně vyhledávat veškeré podrobnosti. Nerozhodnutým voličům tak může posloužit volební kalkulačka. Ta dokáže posoudit na základě odpovědí podobnosti s jednotlivými kandidáty a doporučit, kdo se k názoru voliče nejvíce přibližuje. Můžete vyzkoušet tu naši.

Volební kalkulačku zpracovalo občanské sdružení Kohovolit.eu. To obeslalo všech devět potvrzených osobností, které se zapojí do boje o Hrad. Odpovědi dodalo osm kandidátů, Miloš Zeman své odpovědi neodevzdal. Tvůrci kalkulačky proto jeho názory na jednotlivá témata odvodili z jeho dřívějších vyjádření.

Volby se uskuteční 12. a 13. ledna 2018. Pokud ani jeden z devíti kandidátů nezíská v prvním kole více než 50 % hlasů, bude za dva týdny následovat druhé kolo. To se bude konat 26. a 27. ledna. O přízeň voličů bojují Jiří Drahoš, Pavel Fischer, Petr Hannig, Marek Hilšer, Michal Horáček, Jiří Hynek, Vratislav Kulhánek, Mirek TopolánekMiloš Zeman.

Profily prezidentských kandidátů si můžete prohlédnout zde.

sinfin.digital