„Zeman je politik mafiánských struktur. Není schopen vést stát," opřel se do prezidenta Drahoš

Vera Renovica

David Vaníček

Kandidát na prezidenta a bývalý šéf Akademie věd ČR nezvykle přitvrdil ve výrocích na adresu svého soupeře a současného prezidenta ČR Miloše Zemana. V obsáhlém rozhovoru pro projekt Blesk Zpráv BOJ O HRAD ve středu řekl, že současná hlava státu Miloš Zeman už není schopna vést stát směrem k budoucím výzvám a problémům. Mimo jiné také Miloše Zemana označil za „politika opoziční smlouvy, mafiánských struktur a přeběhlíků.“

Jiří Drahoš přišel na rozhovor do Blesku den poté, co poprvé stanul tváří v tvář Miloši Zemanovi v první prezidentské debatě na Primě. A podle svých slov byl se svým výkonem spokojen. „Já bych řekl, že jsem rozhodně neprohrál. Myslím si, že pro řadu lidí jsem zůstal argumentačně věcný, nelhal jsem, nevymýšlel jsem, nenálepkoval jsem, já jsem spokojen,“ řekl Drahoš.

Tréma v duelu? Ne, jen špatná křesla...

Krom toho také odmítl, že by byl nervózní z Miloše Zemana. Rozhodila ho prý nepohodlná křesla na pódiu. „Křesílka, která nám tam naservírovali, byla hrozná. Já jsem prostě nevěděl, jak si mám sednout. Ať jsem seděl, jak jsem seděl, tak jsem do toho zapadal. Možná to vyhovovalo Miloši Zemanovi, který tam do toho zahučel dozadu a rozvalil se. Já nejsem zvyklý takto sedávat,“ dodal kandidát na prezidenta.

sinfin.digital