Zeman válcuje rivaly, potvrdil průzkum. Drahoš i Horáček ztrácí voliče

Blesk.cz

zst

Třetina Čechů chce na Hradě dál Miloše Zemana. Vyplývá to aspoň z průzkumu preferencí agentury Phoenix Research pro Blesk Zprávy. Druhý v pořadí, bývalý šéf akademiků Jiří Drahoš, má důvěru 17 procent dotázaných. A zatímco expremiér Mirek Topolánek vystoupal s 15 procenty na třetí místo, textař Michal Horáček se propadl s osmiprocentní podporou na místo čtvrté. Průzkum probíhal v první polovině prosince na vzorku 1260 respondentů.

V prvním kole prezidentského souboje by to podle zjištění Phoenix Research měla být jasná záležitost. Miloš Zeman získá 31 procent hlasů, o druhé místo se „poperou“ bývalý šéf Akademie věd Jiří Drahoš a expremiér Mirek Topolánek. Získali 17, respektive 15 procent hlasů.

Profily prezidentských kandidátů si můžete prohlédnout zde>>>

Zato pro Michala Horáčka není názor veřejnosti slibným vykročením do boje o druhé místo ve 2. kole voleb, které se bude s největší pravděpodobností konat, a to 26. a 27. ledna. Od voličů by aktuálně získal jen osm procent hlasů a skončil by čtvrtý. Původně to přitom podle papírových předpokladů měl být souboj mezi ním a Jiřím Drahošem.

sinfin.digital