Zemanovy šance podle bookmakerů dál rostou. Lidé už vsadili 28 milionů, výrazně víc než před 5 lety

ČTK

raz

Šance prezidenta Miloše Zemana na znovuzvolení v lednových prezidentských volbách se podle bookmakerů zvyšují. Za poslední dva týdny jeho kurz u sázkových kanceláří v Česku klesl z 1,8:1 na 1,62:1. Bývalý předseda Akademie věd ČR Jiří Drahoš mírně oslabil z 2,8:1 až 2,9:1 na 3,1:1 až 3,33:1. Objem sázek na začátku prosince překročil 50 milionů korun, které byly vsazeny během minulých prezidentských voleb v roce 2013. Za poslední dva týdny vzrostl o 30 procent, jedním z důvodů je rozšířená sázková nabídka. Vyplývá to z vyjádření sázkových kanceláří, které dnes ČTK oslovila.

„Aktuálně máme na prezidenty vsazeno 28 milionů korun. Tyto sázky jsme přijali na 40.000 tiketů. To už překonalo první přímou prezidentskou volbu a vyhrocený duel Zeman - (Karel) Schwarzenberg. Nejvyšší sázka zatím padla na konci listopadu na zvolení (textaře a podnikatele) Michala Horáčka za 300.000 korun v kurzu 14:1," uvedl mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava. Firma podle něj přijala i 28 tiketů se sázkou vyšší než 100.000 korun. Nejvíce tiketů jde zatím na vítězství Zemana, následují Drahoš, Horáček a bývalý premiér Mirek Topolánek.

Horáček s Topolánkem zůstávají přibližně na stejné úrovni s podobnými kurzy jako před dvěma týdny. Ostatní kandidáti s výjimkou bývalého velvyslance ve Francii Pavla Fischera spíše oslabují. Fischer se v pomyslné tabulce dostal na páté místo před někdejšího šéfa mladoboleslavské Škody Auto Vratislava Kulhánka. Největším outsiderem zůstává hudebník a šéf strany Rozumní Petr Hannig, který má ve Fortuně kurz 675:1.

Zeman v první kole nenajde přemožitele, ukázal průzkum. Finále ale slibuje drama

sinfin.digital