Bělobrádek přísahá na psí uši. Svérázným způsobem se omluvil za poučování ženy, které zemřel pes

abe

Předseda lidovců Pavel Bělobrádek nahodil zpátečku. Českou veřejnost v pondělí rozlítila jeho reakce na facebooku, kde bezdůvodně poučoval ženu, které zemřel pes. Šéf KDU-ČSL pod její status napsal, že zvíře umřít nemůže, protože není člověk, ale že její pes chcípnul. Bělobrádkův komentář vyvolal lavinu nesouhlasných reakcí a lidoví tvůrci jeho poučování ihned využili pro několik vtipů. dva dny po aféře se šéf lidovců zvláštním způsobem na sociální síti omluvil.

„Na mou duši, na psí uši, na kočičí svědomí slibuju, že už nebudu dělat humor na internetech,“ stojí na listu papíru, který Bělobrádek na fotografii s omluvným pohledem drží. U obrázku na facebookové stránce lidovců je i hashtag #zodpovedne, který strana využívá ve své předvolební kampani.

Některé uživatele a milovníky zvířat ale podobná omluva zřejmě neuspokojila. „Kdyby se tak místo hovadin řešily opravdový problémy, co naše země má,“ píše například Pavel Paolo Slavíček. „Tento způsob omluvy mi vadí asi víc, než samotný nevhodný humor, tento váš postoj je bohužel k pláči a dětinský,“ komentuje uživatelka Aneta Tanea.

Babišovo ANO by podle posledních průzkumů získalo třetinu všech hlasů.>>>

Jiné naopak způsob sypání popele na hlavu zaujal. „Uznat a omluvit se za chybu není slabost! Skvěle Pavle,“ napsal Daniel Tavlaridis. Pod fotografií se objevilo i vyjádření majitelky psa, kvůli kterému celý humbuk vzniknul. „Konečně aspoň nějaký zakončení. Žena, které zemřel pes,“ napsala Lucie Sulovská.

sinfin.digital