„Brodíme se ve sra*kách.“ Premiér Sobotka kvůli Babišovi opět přitvrdil

Info.cz

luš

Bohuslav Sobotka měl dlouhou dobu nálepku politika, který se vulgárním slovům vyhýbá. Spory s Andrejem Babišem však s jeho slovníkem povážlivě zahýbaly. Expresivní výrazy si premiér neodpustil ani v rozhovoru pro Hospodářské noviny. V souvislosti s aktuální krizí Sobotka hovoří o tom, že se „opět brodíme v nějakých sra*kách nebo bahně“.

Podle Sobotky je vyloučeno, aby Andrej Babiš po skandálech, které ho obklopují, byl členem jeho vlády. A neměl by prý být členem ani té příští. O tom však dle premiéra budou v září u parlamentních voleb rozhodovat voliči.

„Vracím se zpátky k politické kultuře, hrozně mě to štve, protože po těch třech letech, kdy jsem měl dojem, že jsme se vydali dobrým směrem, se opět brodíme v nějakých sračkách nebo bahně,“ dal Sobotka průchod své zlobě.

Servítky si premiér nebral ani v kauze korunových dluhopisů. „Korunové dluhopisy byla cesta, kterou využil miliardář Andrej Babiš k tomu, aby důkladně ojebal český stát. Říká, že to bylo chvíli legální. Já říkám, že je to velké pokrytectví,“ zveřejnil 3. února na svém facebooku.

sinfin.digital