Feri bude nejmladším poslancem v historii. Kdo je mladík s afrem, který očaroval davy?

Eliška Kubátová

V pouhých 18 letech se stal radním města Teplice, teď se díky možnosti kroužkovat kandidáty dostal z posledního místa pražské kandidátky TOP 09 do Poslanecké sněmovny. Hvězda 21letého Dominika Feriho stoupá především díky jeho schopnosti upoutat mladé voliče a naplno využívat potenciál sociálních sítí, kde ho sledují desítky tisíc lidí. Kdo je mladík z Teplic, kterému je strana TOP 09 dost možná vděčná za to, že se jí podařilo těsně dostat do parlamentu?

„JE TO TAM! Vy blázni, udělali jste ze mě nejmladšího poslance v historii!!!! Díky všem!“ Tak Dominik Feri slavil úspěch na svém facebookovém účtu. Poté, co se stal nejmladším radním v historii České republiky, dnešní vítězství tak představuje druhý zářez na pažbě jeho politických rekordů.

Mladík s etiopskými kořeny, který poutá pozornost svým afro účesem a ve svém věku neobvyklou zálibou v elegantním stylu oblékání, se narodil v roce 1996 v Kadani. Od mládí ale žije v severočeských Teplicích, kde se díky svým občanským aktivitám postupně stal městskou ikonou. Po dostudování teplického gymnázia nastoupil na Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, kterou by navzdory poslaneckému mandátu podle svých slov rád dostudoval.

sinfin.digital