Mach pro INFO: Svobodní míří do sněmovny, přijede nás podpořit Farage

Markéta Žižková

Europoslanec a předseda Svobodných Petr Mach oznámil, že opouští Brusel, aby se mohl naplno věnovat hlavnímu cíli strany: volbám do poslanecké sněmovny. Průzkumy zatím hnutí příliš úspěchu nepředpovídají. Podle Macha to ale není důvod k pesimismu. Stranu prý podpoří i jeden z hlavních euroskeptiků Evropy, britský politik Nigel Farage. Svobodní přitom před pár měsící řešili i rozepře ohledně kampaně uvnitř strany. „Spor byl o to, zda to (vystoupení Česka z EU - pozn. redakce) má být jediným tématem – naštěstí pak zvítězil většinový názor, že nemá, že máme příliš mnoho kvalitních bodů programu, než abychom se soustředili pouze na ten jeden. Pár lidí, kteří na tom i nadále trvali, odešlo, a my jedeme dál, směr sněmovna,“ říká v rozhovoru pro INFO.CZ Mach. 

Oznámil jste, že opouštíte Brusel z toho důvodu, abyste se mohl naplno věnovat volbám v Česku. Bylo nutno se vzdát mandátu v europarlamentu už nyní?

Dosud to takto asi nikdo neudělal. Ale já to považuju za férový krok vůči občanům, kterým chci říct, že úspěchu Svobodných věřím a jdu do toho naplno a otevřeně.

Politické zemětřesení: 15 volebních důsledků, které zásadně promění Česko. Komentář V. Dostála

sinfin.digital