„Podělal jsem to,“ píše Babiš. Diskutovat o vládní krizi do televize raději nepřišel

lup

Boj o vládu a další vývoj vládní krize se zcela přesunul do mediálního prostoru. Premiér Bohuslav Sobotka vystoupil bez politických oponentů v pořadu Partie TV Prima a následně se měl střetnout s Babišem a lídry dalších parlamentních stran v poledních Otázkách Václava Moravce. Babiš ale v poledne na svém facebooku uvedl, že do televize nepřijde. Nechce se prý účastnit diskuze ve formátu „šest proti Babišovi“ a nechat své oponenty „opakovat stále stejné lži“. Vicepremiér v textu uznal, že dal svým oponentům munici, když se sešel s novinářem MF Dnes a zřejmě s ním řešil obsah novin, jak dokládají nahrávky neznámého původu. „Podělal jsem to,“ napsal k tomu Babiš.

Babiš se rozhodl o víkendu bojovat po internetu. Odmítl se zúčastnit televizní debaty s lídry parlamentních stran a zahájil útok na sociálních sítích. Zveřejnil odpovědi na 22 otázek ohledně svého byznysu, které před časem v dokumentu vznesli Sobotkovi poradci, a následně zveřejnil text, kde připouští chyby a tvrdí, že se vůči němu uplatňuje dvojí metr. V televizi by prý Babiš dle svých slov čelil frontě nepřátelsky naladěných politiků, kteří si budou notovat s moderátorem Václavem Moravcem.

Babišova židle ve studiu zůstala prázdná. Moderátor pořadu uvedl, že Babiš na pozvání nijak nereagoval a jeho mluvčí prý rovněž nebyl schopný ohledně jeho účasti odpovědět.

Za nahrávkami je podle Babiše "agentura z Plzně". Řídí to Chovanec, řekl

sinfin.digital