Rozpad naší koalice se Starosty? Pomluva, která nahrává Babišovi, říká Zdechovský z KDU-ČSL

Přestože některá média vytvářejí zdání, že se předvolební koalice lidovců se Starosty hroutí, minulý týden s podobným scénářem přišli Babišovi novináři z Lidových novin a Mf Dnes jako s téměř hotovou věcí, europoslanec KDU-ČSL Tomáš Zdechovský je přesvědčený, že nic podobného zítra na jednání širšího vedení strany nenastane. Podle něj jde o hlasy několika od začátku s koalicí nespokojených členů KDU-ČSL, kteří jsou rádi, že jim někdo naslouchá. Zdechovský v exkluzivním rozhovoru pro INFO.CZ také připomíná, že by rozpad koalice nahrál nejen Andreji Babišovi, ale také TOP 09 a ODS. „Demokraticky jsme rozhodli pro koalici a je potřeba, abychom své rozhodnutí dokázali unést. Volby se nevyhrají neustálým mluvením, ale maximálním nasazením a dobrou volební kampaní. Tu zatím postrádám,“ dodává lidovecký europoslanec.

Již několik dnů média spekulují o tom, že širší vedení KDU-ČSL zítra vypoví koaliční smlouvu se Starosty a nezávislými (STAN). Jako první o krachu předvolební koalice psaly minulý týden Lidové noviny, následovala Mf Dnes, dneska o tom jako o zaručené zprávě informují Parlamentní listy. Otázka je prostá: mají správné informace?

Ne, nemají. Myslím, že je to přání otcem myšlenky. Samotná případná koalice komplikuje plány hnutí ANO, TOP 09 a ODS, protože si sáhne po jejich případných voličích. Tyto informace a balónky vypouští několik členů KDU-ČSL, kteří už od začátku byli proti koalici. Na sjezdu prohráli a nyní se snaží různými způsoby opět ozvat a jsou rádi, že jim někdo naslouchá.

Česko může přijmout 10 tisíc uprchlíků. Teroristy nezajímáme, říká zájemce o Hrad Kulhánek

sinfin.digital