Skopeček pro INFO.CZ: Ať si Babiš najde chudou nevěstu, která ho ráda obejme

urm

Pokud by ODS sestavovala po volbách vládu, Jan Skopeček by byl pravděpodobně ministrem financí. Lídr středočeské kandidátky ODS odmítá – stejně jako předseda strany Petr Fiala – případný vstup do koalice s hnutím ANO Andreje Babiše. Podle něj se po volbách v nově složené Poslanecké sněmovně najde dost „chudých nevěstů, které se s Babišovým hnutím rády spojí.

Myslíte si, že je reálné, že by ODS vstoupila po volbách do vlády?

To záleží na voličích, poslední dny neděláme nic jiného, než že je přesvědčujeme, ať neriskují svůj hlas a volí ODS. Je to hlas pro nízké daně, menší stát a více svobody. Podmínky našeho vstupu do vlády jsme představili ve Vyšehradské deklaraci. Je to například snížení a zjednodušení daní, zrušení EET a kontrolního hlášení, odmítnutí kvót na migranty, nepřijetí eura a další body hájící svobodné prostředí v ČR.

Myslíte si stejně jako váš předseda, že koalice s Andrejem Babišem nepřipadá v úvahu? Platí to rovněž pro možnou koalici s ANO bez Andreje Babiše?

Myslím. A platí. Ve Sněmovně bude spousta chudých nevěst, které rády Andreje Babiše obejmou. Jako pravděpodobnou vidím opětovnou spolupráci ANO a ČSSD i když teď proti sobě na oko bojují. Zkusme jim tuto vysněnou a plánovanou představu zkomplikovat silným mandátem pro ODS

Sponzoři a spoluobčané o mě neměli zájem, do boje se Zemanem proto nejdu, říká Jan Švejnar

sinfin.digital