Velké sny Babišovy vlády: Co slibují jednotliví ministři při nástupu do úřadu?

raz

Premiér Andrej Babiš (ANO) před dnešním druhým zasedáním svého menšinového kabinetu uvedl do funkcí zbývající čtyři ministry, s kterými nestačil úřady navštívit bezprostředně po středečním jmenování vlády. Nový ministr zemědělství po uvedení do úřadu oznámil, že se bude soustředit mimo jiné na potravinovou soběstačnost Česka, ministryně pro místní rozvoj se zaměří na nový stavební zákon, ministr kultury chystá novelu zákona o památkové péči a ministr školství se bude zabývat finanční revizí inkluze.

Ministr školství Robert Plaga

Nový ministr školství Robert Plaga (ANO) chce řešit finanční revizi inkluze, tedy společného vzdělávání. Nechce, aby náklady na inkluzi zasáhly do zvyšování platů školských pracovníků, řekl při dnešním uvádění do funkce. Premiér Andrej Babiš (ANO) na briefingu po uvedení Plagy kritizoval státní příspěvky pro soukromé školy. Stát má podle něj vlastní kapacity pro umístění žáků.

„Jeden z prvních úkolů je provést finanční a věcnou revizi inkluze. Situace není dobrá. Byl bych rád, aby to nemělo dopad na navýšení mezd pedagogických i nepedagogických pracovníků," řekl Plaga.

Mašina ANO chce všechno požrat. Babiš vydírá, příští rok můžou přijít demonstrace, říká Pečinka

sinfin.digital