Aplikace usnadní parkování. Dobu hledání místa zkrátí skoro o polovinu

Matouš Jelínek

Nové technologie dokážou zjednodušit cestu k odstavení vozidla. Přinášíme tipy na nejlepší řešení. Podle průzkumu výrobce navigací Sygic až osmdesát procent řidičů považuje kapacitu parkovacích míst za nedostatečnou. Další výzkumy ukazují, že auta jezdící po městě mohou díky využití aplikací zkrátit dobu hledání místa o 43 procent a ujetou vzdálenost o třetinu.

Propojení městského stání s webovými řešeními přitom přibývá. A nejenom ve světě – parkovné přes mobil zaplatíte třeba v Kolíně, Liberci nebo Praze. Nepochybujeme o tom, že takových řešení bude přibývat. Jak nezabloudit v parkovací džungli? Ukážeme vám nejpovedenější rádce!

Parkování v Praze

Aplikaci poznáte podle jednoduchého loga. Hodí se hlavně na vyhledávání placených zón – byť umí i rezervaci v některých parkovacích domech. Škoda že nejde vyhledat místo, kam míříte. Líbí se nám ale, že v nových pražských zónách najde, kde stojíte, a rovnou vás odkáže na oficiální platební portál. Jak to funguje, naleznete na protější stránce dole v samostatném rámečku „Parkuj v klidu“.

sinfin.digital