Audi TT slaví dvacet let, k narozeninám dostane facelift

Auto.cz

Ondřej Lilling

Třetí generace Audi TT se do důchodu pravděpodobně v nejbližší době nevznikne. Speciální edicí oslavuje 20 let od uvedení první generace a vedle toho se vzdává vznětové verze. O legendě se rozepsal Ondřej Lilling ze serveru Auto.cz

Věří se tomu jen těžko, ale od uvedení prvního Audi TT na trh už uběhlo dvacet let. To jen dokládá, jak moc jsou tvary prvního „tétéčka“ nadčasové. V pořadí třetí generace už je tu s námi také nějaký ten pátek, takže si pro ni automobilka připravila modernizaci, kterou jsme si mohli na chvíli prohlédnout. Žádné radikální změny se však nekonají. Znalci si všimnou, že došlo k přepracování přední části, kde se objevuje trojrozměrná maska Singleframe inspirovaná posledními modely Audi. Větší jsou otvory pro přívod vzduchu, a to i u základní verze. Modernizace se dočkaly také světlomety, které se spoléhají na LED techniku.

Konec dieselů

K pohonu slouží výhradně dvoulitrový zážehový čtyřválec, a to ve třech výkonových verzích. Vstupenkou do světa TT je provedení 40 TFSI s výkonem 145 kW, střed nabídky tvoří verze 45 TFSI naladěná na 180 kW. Standardem je šestistupňová manuální převodovka, za příplatek je možné TT vybavit sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou S tronic a v případě silnější verze také pohonem všech kol.

POKRAČOVÁNÍ ČLÁNKU SI MŮŽETE PŘEČÍST NA WEBU AUTO.CZ

sinfin.digital