Bárta, Šenkypl a Holý rozjeli nový realitní web. Nabízí odhad skutečné ceny

red

Se stále rostoucími cenami nemovitostí chce bojovat nový realitní web Valuo.cz. Na jednom místě nabízí přehled téměř všech bytů a domů, které jsou aktuálně v ČR na prodej a především u každého z nich uvádí odhad jejich skutečné ceny. Kupující díky speciálnímu algoritmu hned vidí, zda je prodávaná nemovitost předražená nebo se cena pohybuje v průměru pro danou oblast. U některých inzerovaných nemovitostí se liší cena až o 500 000 Kč. Od počátku projektu si již uživatelé webu spočítali na 30 000 odhadů cen konkrétních bytů a domů. Investorem projektu je fond Pale Fire Capital, který vlastní zakladatelé ePojištění.cz Jan Barta, Dušan Šenkypl a David Holý.

„Chceme uživatelům nabídnout maximum informací pro to, aby se mohli o koupi správně rozhodnout. Přeci jen se většinou chystají investovat své celoživotní úspory, nebo se zadlužit na desítky let. V naší databázi máme přes 330 000 nemovitostí, které se v posledních letech prodávaly nebo pronajímaly na všech předních českých realitních webech. 2x měsíčně přepočítáváme odhady u všech inzerovaných nemovitostí, a uživatel si tak může být jistý, že zveřejněné informace jsou vždy aktuální a odpovídající skutečné ceně nemovitosti,“ říká zakladatel webu Valuo.cz Radek Šitera.

Aktuálnost je zajištěná unikátním algoritmem, který průběžně sleduje a vyhodnocuje většinu českých realitních nabídek. Každý zájemce okamžitě ví, jestli jeho vysněný byt či dům není náhodou předražený. Nový portál kromě odhadu tržní ceny odhaluje i stáří inzerátu nebo jak se cena nemovitosti měnila v čase. Kupující snadno pozná, jestli má s nabídkou spěchat, nebo si naopak zkusit vyjednat slevu.

sinfin.digital