Co je kryptoměna a jak díky ní můžete zbohatnout?

Prezentace klienta

O kryptoměně jste už něco slyšeli, ale pořád přesně nevíte, jak to funguje a jestli se vám vyplatí nákup bitcoinů? Investujte do něj, budoucnost určitě má.

Novodobé platidlo jménem kryptoměna

Kryptoměna je novodobý druh měny v elektronické nebo chcete-li digitální podobě. Inovativní vynález posledních let má stále mezi veřejností trochu anarchistickou pověst. Banky kryptoměnu ještě pořád ignorují, přesto už díky ní pohádkově zbohatlo plno lidí. Nejznámější a nejvíc diskutovanou kryptoměnou je bitcoin, který je na světě už bezmála 10 let. V závěsu za ním se drží ethereum, které je mnohem mladší a objevilo se až v roce 2015. Krytoměn je ale víc než tisíc.

Bitcoin mimo centralizovanou kontrolu

Pokud chcete vydělat kryptoměnou nějaké peníze, speciálně bitcoin pro vás může představovat velmi výhodnou investici. Má totiž řadu vynikajících vlastností. Abyste si ho lépe představili, můžeme ho přirovnat ke zlatu. Je ho rovněž omezené množství. Cena kolísá, ale úžasné je na něm hlavně to, že se jedná o decentralizované platidlo. Nikdo ho nereguluje ani nekontroluje a je nezávislé na politické a ekonomické situaci ve světě na rozdíl od klasických peněz. Obchodováním s Bitcoiny se zabývá kupříkladu server XTB.

Obchod s bitcoinem je trochu jako ruská ruleta

Kdybyste si před několika lety koupili několik bitcoinů za pár dolarů, dnes jste mohli být milionáři. Jaká je prognóza bitcoinu do budoucna se ovšem nedá příliš odhadnout. Možná, že jeho dominantní postavení časem převezme třeba ethereum. V současné době se ale drží na špičce. Trhy s kryptoměnami představují každopádně trochu hazard a bylo to tak vždycky. Lidé, kteří bitcoiny kupují, své investici bezmezně věří, i když nikdy přesně neví, do čeho vlastně investují a jak se bude situace vyvíjet. Zatím jim to ale vychází.

Bitcoin stále hledá svou cenu

Kam se bude speciálně bitcoin dál ubírat, záleží na tom, jaká bude v budoucnu poptávka a nabídka. To samé platí samozřejmě i pro další kryptoměny. Tato alternativní forma platidla je totiž novodobým vynálezem, který stále hledá svou cenu. Nikdo vám dneska s určitostí neřekne, jaká bude hodnota bitcoinu za několik let. Jedno je ale jisté. Bitcoinu nebude nikdy větší množství než 21 milionů a jeho popularita pořád stoupá. Právě proto stojí za zvážení investice právě do něj.

Jak získat bitcoiny?

A jak se k bitcoinům dostanete? Buď je nakoupíte, nebo vytěžíte. Těžba bitcoinů je vlastně proces, při kterém počítače ověřují transakce v bitcoinové síti a vytvářejí z nich bloky, které přidávají do blockchainu. V současnosti je ze zmiňovaných 21 milionů bitcoinů vytěženo asi 80 %. Nákup této kryptoměny pak probíhá na bitcoinové burze, která funguje podobně jako klasická burza. Nabídnete, kolik bitcoinů chcete koupit a za kolik. Vaše nabídka se pak spáruje s poptávkou ostatních. Do systému se může připojit každý, i vy. Pokud přemýšlíte, do čeho investovat, bitcoin může být tou správnou volbou.

Více informací o kryptoměnách naleznete zde: https://www.xtb.com/cz/kryptomeny-kb

 

sinfin.digital