EY Podnikatel roku zná svého vítěze. Ocenění získali majitelé Alca plastu z Břeclavi

ČTK

Vítězem ocenění EY Podnikatel roku za loňský rok se stali manželé Radka Prokopová a František Fabičovič, zakladatelé a majitelé břeclavské firmy Alca plast vyrábějící sanitární techniku. V červnu budou Českou republiku reprezentovat na světovém finále soutěže v Monte Carlu. Výsledky organizátoři vyhlásili dnes večer v pražském paláci Žofín. Poradenská firma EY (dříve Ernst & Young) pořádá soutěž ve světě od roku 1986. Aktuálně se koná téměř v 60 zemích, v Česku letos poosmnácté.

„Začínali jsme před dvaceti lety v garáži a dnes máme 600 zaměstnanců a náš obrat se blíží dvěma miliardám. Takovéto ocenění je pro nás důležité, ale hlavně je významné pro tým našich lidí, kteří se na úspěchu firmy podílí,“ řekl ČTK Fabičovič po vítězství v jihomoravském kole soutěže.

Alca plast založili František Fabičovič a Radka Prokopová v roce 1998. Firma se zabývá výrobou sanitární techniky. Před 20 lety začínala s vypouštěcím a napouštěcím záchodovým ventilem. Od té doby stále rozšiřuje portfolio, které nyní čítá téměř 600 sanitárních výrobků. Již řadu let nevyrábí pouze z plastu, ale zhruba třetina výrobního programu je z různých druhů kovů. Jde například o podlahové žlaby, odvodňovací žlaby, bazénové rošty, kovové sifony či ventily.

sinfin.digital