Kvalitní zaměstnance si umím přitáhnout, říká Podnikatel roku EY na Vysočině Lumír Stoklásek

vkr

Technologie si může koupit každý, kdo má peníze. Klíčoví jsou kvalitní lidé. To je recept na úspěch podle majitele společnosti Agrostroj Pelhřimov Lubomíra Stokláska, který se stal EY Podnikatelem roku Kraje Vysočina pro rok 2017.

Úspěšné podnikatelské aktivity, vzdělávání zaměstnanců i angažovanost v rozvoji Vysočiny. To byly pro porotu kraje Vysočina hlavní argumenty, proč titul udělila právě Stokláskovi a jeho společnosti Agrostroj Pelhřimov.

Podle Lubomíra Stokláska jsou právě zaměstnanci kromě know-how klíčovým faktorem úspěchu firmy. „To nejcennější jsou kvalitní, technicky vzdělaní lidé, kterých je na trhu stále nedostatek. Proto dáváme prostor mladým lidem a své zaměstnance si firma vychovává sama," říká pro INFO.CZ Stoklásek.

„Jeho úspěchy jsou výsledkem desítek let tvrdé práce,“ ocenil podnikatele hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek. „Umět dát lidem dobrou práci, získat si jejich loajalitu, motivovat je a přitom být nezávislým tahounem české ekonomiky je výzva,“ dodal hejtman.

Stoklásek vstoupil do Agrostroje Pelhřimov v roce 1997, společnost restrukturalizoval a výrazně zvýšil její obrat. Ten v roce 2016 dosáhnul 4.6 miliardy korun a Stokláskova společnost patří s 2600 pracovníky ke klíčovým zaměstnavatelům v kraji Vysočina. Výrobní program tvoří vlastní finální stroje, nástrojářská výroba, a z více než 90 procent dodávky strojů a montážních celků v rámci kooperací pro významné nadnárodní společnosti jako jsou Claas, John Deere, Krone, DAF, Scania, Volvo.

sinfin.digital