Na rychlou půjčku nejspíše dosáhnete, je ovšem třeba být obezřetný

Prezentace klienta

Když se řekne rychlá půjčka, mnohým lidem se vybaví ne příliš výhodné úvěry. Vždyť získat peníze co možná nejrychleji je většinou zatíženo vysokou úvěrovou sazbou, případně extrémními poplatky.

Každá společnost se chrání před tím, že její potenciální klient nebude disponovat dostatečnou bonitou. V současné době to dokonce nebankovním poskytovatelům půjček přímo nařizuje Česká národní banka. U té jsou tyto nebankovní společnosti registrovány a musí si nezbytně velmi dobře prověřit schopnost splácet u každého žadatele o půjčku. I mnohé časem prověřené firmy ale nemusí mít optimální finanční produkty, na které by se dalo za každých podmínek spolehnout. Proto se podíváme na aspekty, jež byste měli brát při výběru nebankovní půjčky stoprocentně v potaz.

Půjčí skutečně úplně každému žadateli?

Tuto otázku si kladou zejména lidé, kteří mají velmi hluboko do kapsy. Jinými slovy, ne všechny společnosti jsou ochotné vyhovět za každých okolností úplně každému žadateli. Mezi tradiční podmínky patří záznam v registru dlužníků. Těch existuje hned několik a vévodí jim v případě nebankovních půjček NRKI. Jde prakticky o nebankovní registr dlužníků. Jinak se ale mnoho společností dívá i do Solusu, případně do BRKI či jiného ze seznamů dlužníků, jež jsou veřejně k dispozici. Jakékoli půjčky pro dlužníky s exekucí jsou v podstatě nereálnou záležitostí. Jen málokterá společnost dokáže nabídnout své služby lidem zatíženým exekucí. Dlužníci zkrátka nemají zelenou ani u nebankovních společností. Obecně platí také fakt, že čím nižší jsou požadavky věřitele, tím je půjčka méně výhodná ze strany dlužníka.

Výše RPSN a jiných poplatků

Jedním z nejdůležitějších ukazatelů výhodnosti půjčky je logicky RPSN, tedy roční procentuální sazba nákladů. Ta vcelku jednoduchým způsobem ukazuje, kolik peněz budete muset v ročním intervalu přeplatit poskytovateli půjčky. V RPSN jsou zahrnuty mnohé důležité poplatky. Mezi ty patří ty za vedení úvěrového účtu, zřízení půjčky či za úroky plynoucí z daného úvěru. RPSN musí uvádět každý poskytovatel nebankovních půjček. Spočítat si jinak výši přeplatku můžete i jednoduchou matematikou. Když spočítáte celkovou výši všech splátek a odečtěte od ní sumu, již si půjčujete, máte o výhodnosti rychlé půjčky jasno.

Jaká jsou případná penále?

Mnozí poskytovatelé se tradičně o případných penále nijak výrazně nezmiňují. Činí tak proto, že právě na poplatcích spojených s nedisciplinovaností dlužníka nejvíce vydělávají. Především půjčka bez registru byla dlouhou dobu produktem, jenž se vyznačoval právě vysokými poplatky za odložení splátky. Jestliže je zapotřebí u úvěru prodloužit dobu splatnosti, také počítejte s vyššími poplatky.

Rozumíte veškerým informacím na webu poskytovatele?

Pokud si budete prohlížet veškeré informace týkající se potenciálního úběru, určitě byste měli všemu rozumět. Konkrétní poskytovatel je povinen uvádět RPSN, výši úvěru a přesně podmínky pro splácení. Pokud si budete moci na jeho webu nasimulovat situaci, do níž se dostanete po podpisu úvěrové smlouvy, máte vyhráno. Přesně si totiž vymodelujete, jak to bude s jednotlivými splátkami a kolik ve finále přeplatíte. Při reálném splácení by vás nemělo vůbec nic překvapit.

A co reference?

Ideální bude, když je získáte od svých dobrých známých. Reference na mnohých webech nemusí být relevantní. Naším tipem je portál www.pujckasnadne.cz. Právě tady si budete moci vzít poměrně pozoruhodný úvěr. Získat můžete až 300 000 korun, a to za poměrně krátkou dobu. Vyřízení úvěru probíhá online a peníze budete moci použít na cokoli dle vaší libosti.

sinfin.digital